Home|FAQ

Frequently Asked Questions

We geven graag antwoord op de meest gestelde vragen.

Er is in Nederland veel behoefte aan een sneltest. Men wilt snel weten of een persoon besmet is of niet. Wij kunnen hierin voorzien. Op deze wijze kunnen werknemers weer sneller aan het werk of kun je gerust familie bezoeken zonder onnodig lang in quarantaine te gaan alvorens er een mogelijkheid is om je te laten testen.

Er wordt met een wattenstaafje wat vocht uit uw neusgat genomen. Het watje gaat in een vloeistof. Die wordt vervolgens op een cassette gedruppeld. Vijftien minuten later is er een positieve danwel negatieve reactie zichtbaar.

Het levert in ieder geval een grote bijdrage. Het is gebleken dat met sneltesten veel tijd gewonnen wordt. De mensen die negatief getest worden hoeven geen dagen te wachten op hun uitslag en kunnen direct uit quarantaine en aan de slag.

Er is een onderzoek geweest waarbij de PCR-test is vergeleken met de sneltest. In het geval van de sneltest ten opzichte van de PCR-test bleek dat zo’n 75% eenzelfde positieve uitslag gaf. De sneltesten missen iets meer mensen die het virus wel degelijk bij zich dragen.

De sneltesten zijn een veelbesproken onderwerp. Het grootste verschil met de PCR-test, welke door de GGD gebruikt wordt, is dat de test die door Betuwseteststraat.nl gebruik worden een fractie minder betrouwbaar zijn maar geven daarentegen wel sneller resultaat. Binnen 1 uur word je telefonisch op de hoogte gesteld van de testuitslag.

De sneltest zal minder snel positief uitvallen bij mensen die minder virusdeeltjes bij zich dragen. Dit is niet heel erg omdat mensen met een kleinere hoeveelheid virusdeeltjes waarschijnlijk minder bijdragen aan nieuwe besmettingen dan mensen met een grote hoeveelheid. Wanneer je reeds een week lang klachten hebt, is het wellicht verstandig om een PCR-test te doen.

Neen, u ontvangt geen certificaat. Wij bellen u enkel de uitslag door.

Wij adviseren u per direct in quarantaine te gaan en de richtlijnen van het RIVM te volgen. U hoeft deze uitslag niet bij de GGD te melden, dat doen wij voor u. In het kader hiervan vragen wij meer persoonsgegevens van u.

De betrokken arts bij de NL Teststraatgroep BV is mevrouw S. Hermans (BIG 29048428401). Dhr. J. Jansen (gepensioneerd huisarts – BIG 49021799201) houdt toezicht op de dagelijkse gang van zaken. Hij wordt daarin ondersteund door verpleegkundigen (BIG 69011301130 en BIG 49011300630).

We staan u graag te woord wanneer u een opmerking heeft of een klacht wilt indienen.
U kunt ons bereiken via email of telefonisch, naar gelang uw voorkeur heeft.

Het nummer waar u ons op kunt bereiken is 06- 14944724
U kunt mailen naar testen@betuwseteststraat.nl

Boek vandaag nog een afspraak online!

We zijn er om u te helpen!

testen@betuwseteststraat.nl